Vision mapping

Ambities helder in beeld

Wanneer je als organisatie voor een uitdagende verandering staat is het belangrijk dat het team de stip op de horizon ziet. Door samen een vision map te maken, creëer je draagvlak, neem je mensen mee en stimuleer je eigenaarschap. Je maakt de verandering tastbaar voor alle betrokkenen en dat motiveert! 

Een vision map visualiseert op een krachtige manier je bedrijfsstrategie en is gemakkelijk te delen. 

Door visueel te werken maak je diverse perspectieven helder en laat je zien dat een andere mening het geheel juist sterker maakt. Ook leg je makkelijker nieuwe dwarsverbanden en relaties. Dit stimuleert weer creatieve en nieuwe inzichten.  

 

Ontwikkel gedeelde beeldtaal

Sketchworks ontwerpt een passende workshop en begeleidt het team om, – in zogenaamde co-design sessies, de missie, visie en plan van aanpak van de organisatie helder in beeld te vertalen. Het team ontwikkelt een gedeelde beeldtaal voor de strategie of verandering.

Het resultaat wordt uitgewerkt in een poster. Dit kan een routekaart zijn, of bijvoorbeeld een metafoor voor verandering. Onze visual facilitator helpt om de doelen te vertalen naar de praktijk, en ideeën om te zetten naar acties.  

Waarom Vision Mapping?

Een vision map visualiseert op een krachtige manier je bedrijfsstrategie

Een vision map maakt de gezamenlijke stip op de horizon helder, wat juist in een opstartfase van belang is.

Door te werken in co-design sessies wordt draagvlak voor de verandering gecreëerd.

Zichtbaar resultaat

Het eindresultaat is een poster die in één oogopslag laat zien wat de stip op de horizon is. Deze kan worden uitgebreid met kernwaarden en een plan van aanpak.

Gebruik je de vision map bij een strategische verandering, dan is deze gemeenschappelijke beeldtaal een perfect startpunt voor verdere communicatie.

Bekijk het Visiedocument Ambitieus en Gastvrij Friesland en lees hier meer over het project voor Dagrecreatieve Netwerken van de Provincie Friesland. 

 

meer weten? Neem contact op voor de mogelijkheden:

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.